fbpx
Lentedrankjes

Lente in je bol met deze heerlijke lentedrankjes!

Het zonnetje schijnt, de dagen worden langer en de bloemetjes beginnen te bloeien, het is weer lente! Nu is dan ook de tijd om weer te gaan genieten van heerlijke lentedrankjes. Of je nu houdt van iets fruitigs, bruisends of verfrissends, hier zijn drie geweldige drankjes die perfect zijn voor de lente.

 

Lentedrankje 1: Strawberry Lemonade

Er gaat niets boven een koud glas limonade op een warme lentedag, en wanneer je er verse aardbeien aan toevoegt, heb je een drankje wat de perfecte combinatie is van zoet en zuur. Om de Strawberry Lemonade te maken, mix je simpelweg verse aardbeien met citroensap en suiker tot een gladde massa. Hiervoor kun je de blender of een staafmixer gebruiken. Top dit mengsel vervolgens af met koud (bruisend) water en serveer met ijs.

 

Tip: wil je dit drankje wat meer ‘adult friendly’ maken, voeg dan een scheutje vodka of gin toe

 

Lentedrankje 2: Watermelon Frosé

Ben je toe aan een fruitige cocktail voor op warme dagen dan is een watermelon frosé de perfecte keuze! Je maakt deze door bevroren watermeloenblokjes, roséwijn, wodka, limoensap en suikersiroop te mixen in een blender of met de staafmixer. Schenk in een mooi glas en garneer met een stukje watermeloen. Het resultaat is een heerlijk drankje dat een hit zal zijn bij BBQ’s en tuinfeestjes.

 

Lentedrankje 3: Raspberry Peach Bellini

Raspberry Peach Bellini is een klassieke cocktail die perfect is om de lente en zomer te vieren. Het drankje wordt gemaakt met frambozenpuree, perzikpuree en prosecco, en is zowel zoet als bruisend. Het is heel eenvoudig te maken: meng de purees, voeg toe aan een champagneglas, vul aan met prosecco en garneer met verse frambozen en plakjes perzik. Het is de perfecte manier om te proosten op het warme weer en de zon!

 

Tip: de fruitpurees maak je makkelijk zelf door het betreffende fruit fijn te maken met een staafmixer of blender.

 

Met welk van deze drankjes wil jij de lente vieren?

Scroll naar boven