fbpx

Hoe organiseer ik een feest?

Een bruiloft, verjaardag of geslaagd, er is altijd wel een reden voor een feestje! Maar wat is nou de beste manier om van jouw avond een feest om nooit te vergeten te maken? Wij geven je in deze blog alle tips en tricks voor de perfecte feestavond!

 

Gelegenheid bepalen

Voor welke gelegenheid wordt het feest gehouden? Een feest voor 500 man pak je namelijk anders aan dan een feest voor 20 man. Het is daarom verstandig om van tevoren na te denken over de gelegenheid van het feest en wat dit betekent voor het organiseren van het feest.

 

Wanneer vier ik mijn feest?

Voordat je een feest gaat organiseren, moet je natuurlijk een datum prikken. Als je flexibel bent in de keuze van de datum en tijd, dan is het goed om te zorgen dat deze voor zoveel mogelijk gasten haalbaar is. In het weekend zijn veel mensen vrij en is de kans groot dat ze op het feest kunnen komen. Houd wel rekening met feestdagen en evenementen.

 

Wie nodig ik uit op mijn feest?

Feesten en partijen zijn er in alle soorten en maten. Houd naast het kiezen van het aantal gasten ook rekening met de leeftijd. Is het feest alleen geschikt voor volwassenen of komen er ook kinderen? Kies ik een thema? Zo ja, wat wordt het thema? Als je kiest voor een themafeestje, is de keuze van je thema de eerste beslissing die je moet nemen. Alle verdere voorbereidingen kunnen dan beslist worden met jouw thema, het wordt de basis voor de keuze van je decoratie, uitnodiging, hapjes…

 

Waar vier ik het feest?

De locatie is een belangrijk onderdeel van een feest. Op basis van het type feest en het aantal gasten kies je een geschikte plaats voor je feest. Wordt het feest binnen of buiten georganiseerd? Is het een feest waarbij wordt gedanst? Houdt daar in de benodigde ruimte rekening mee.

 

De uitnodiging

De uitnodiging voor je feestje kun je het best 2 maanden voor de datum van het feest maken. Je maakt die uitnodigingen snel en makkelijk online met bijvoorbeeld ‘Canva’. Gebruik een leuke foto en voeg een toffe tekst en klaar!

Scroll naar boven